قالب وردپرسافزونه وردپرسقالب فروشگاهی وردپرسقالب وردپرسقالب صحیفه

Tipuri de bijuterii din argint

Bratara argint tibetan

Tipuri de bijuterii din argint

Daca in ultimul meu articol v-am vorbit despre tipurile de bijuterii de aur, azi m-am gandit sa va prezint aceeasi situatie in cazul argintului. Din vremuri stravechi oamenii si-au facut bijuterii din argint si nu cred ca vor inceta vreodata sa o faca. Din aceasta cauza aceste material, argintul, a fost si este foarte cautat, apreciat si utilizat de bijutieri.

Trebuie sa stiti insa ca argintul in forma sa pura este prea moale pentru a putea fi prelucrat in vederea reazlizari de bijuterii, de aceea in cazul tuturor bijuteriilor din argint se foloseste pe langa argint si alte metale, cel mai des intalnit fiind cuprul. Concentratia de argint din acest aliaj cu cupru a dat nasterea mai multor tipuri de argint, pe care incerc sa vi le prezint mai jos.

Argint Sterling

Argintul sterling sau argintul 925 este argintul cel mai cautat atunci cand vorbim de bijuterii din argint, pentru ca el contine argint pur in proportie de 92,5% si il puteti recunoaste usor dupa stanta 925 ce se gaseste pe toate acele bijuterii din argint.

Placarea cu argint

Am ales sa vorbesc despre placare, desi nu este un material in sine ci o operatie, pentru ca trebuie sa stiti ca in ziua de azi placare cu argint a ajuns la un nivel de tehnologie foarte ridicat, de multe ori daca aceasta este realizata corect putand fi o varianta ieftina a bijuteriilor din argint 925. Cu toate astea exista dese cazuri cand bijuteriile placate sunt vandute ca si bijuterii din argint sterling, lucru ce se poate observa usor de-a lungul timpului.

Argintul tibetan

Denumirea de argint tibetan vine cum desigur v-ati dat seama singuri din zona Tibetului un de manufacturieri il foloseau pentru a confectiona bijuterii pe care apoi la sculptau manual. Cu timpul, aceasta denumire de argint tibetan si-a pierdut din intelesul ei original, iar in ziua de azi desemneaza bijuteriile confectionate din aliaj ce poate contine argint in proportie ce variaza de la 2% la 63%. Astfel, valoarea bijuteriilordin argint tibetan este data in primul rand de designul lor si nu de valoarea intrinseca a materialui din care sunt confectionate.

bijuterii din argint
Bratara argint tibetan

Argintul Alpacaua

Sub aceasta denumire se ascunde de fapt un aliaj de culoare gri, in mare parte din el gasindu-se nichel si care nu are in comun cu argintul decat culoarea. Asa ca ori de cate ori gasiti bijuterii din argint alpacaua … fugiti.

Argint Filled

Cand vine vorba de bijuterii din argint filled, deja avem o problema. Asta pentru ca desi nu exista o traducere exacta a expresia, aceasta duce cu gandul la ceva umplut cu argint.

bijuterii din argint
Bratara din argint 925 filled

 

De fapt e chiar invers. E vorba de sarma, in general de cupru, peste care se pune un strat mai gros de argint, uneori chiar si de 50 – 100 de ori mai gros ca la bijuteriile placate cu argint. Din aceasta cauza, ele devin mai rezistente in timp si daca sunt intretinute corespunzator pot fi purtate fara teama de multi ani dupa ce au fost cumparate.

Sa auzim doar de bine!

Lasă un răspuns

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE